lauantai 24. heinäkuuta 2010

Kesä

Kesä kulunut Savon maisemissa ja enimmäkseen töiden parissa mutta aina jossain välissä on kuvailemaankin ehtinyt. Pidempiä sepustuksia ei ole jaksanut kirjoitella mutta seuraavassa muutamia kuvia kesän reissuilta.

Historic Race Kemora 2010runsaasti hienoa kalustoa viivalla ja kelikin suosi. Ehdottomasti sopiva tapahtuma niille joita historic-kalusto kiinnostaa, lisänä vielä Roadsport ym. luokat joissa nähdään kunnon raasereita.




Iisalmen Perinnekonepäivät, ohikulkumatkalla tuli poikettua katsomassa millainen tapahtuma on. Hintaansa (0e) nähden ihan laadukas :). Traktori rivistössä muutamia mielenkiintoisia laitteita ja näkyipä joku tunnetumpikin henkilö traktorin ratissa.




SM-Supermoto Iisalmi, sattui samalle reissulle kuin Perinnekonepäivät. Muutaman lähdön kerkesin katsomaan ja täytyy sanoa että melko taiturimaista pyörän käsittelyä tässä lajissa, näyttävää menoa keulimisineen ja sladeineen.




Haapakumpu JM, ei omalta osalta ehkä se kiinnostavin moottoriurheilun muoto, mutta kun rata on kivenheiton päässä kotoa niin tuleehan näissä aina käytyä. Hyvää harjoittelua kuvaamisen osalta kun lähtöjä ja autoja on paljon, kerkeää kokeilemaan kaikenlaista.




Mobilia, tuli heitettyä reissu Tampereelle heinäkuun alkajaisiksi ja samalla poikettua tieliikennemuseo Mobiliassa Kangasalla. Teemanäyttelynä ollut elokuva-ajoneuvoista koostunut näyttely oli kiinnostava mutta muuten museosta jäi hieman valju maku. Enemmän varmaan saisi irti kun osallistuisi ohjatulle käynnille jossa pääsee tutustumaan myös varastossa piileskeleviin helmiin, esillä kun on kerrallaan vain osa kalustosta.




ERC Kouvola 2010, Neste oil Rallin ohella kesän odotetuin tapahtuma itselle tällä saralla. 11 vuoden tauon jälkeen Suomessa ajettiin taas rallicrossin EM-sarjan osakilpailu. Radalla käytiin kovaa kamppailua lähes joka lähdössä ja autot olivat viimeisen päälle laitettuja. Valitettavasti tämä näkyi myös siinä, ettei suomalaisilla juuri ollut asiaa kärkikahinoihin, vehkeet tuntuivat laukeavan yllättävänkin usein. Ehdottomasti käymisen arvoinen tapahtuma ja menee itselle kalenteriin myös seuraavalle vuodelle (vuosille) jos vaan kisa pysyy Suomessa.





















     

 Muutamassa viimeisimmässä tapahtumassa on tullut kokeiltua myös videokuvaamista kun saanut kameraa lainaksi. Kovin on  vaativaa saada mielenkiintoista videota aikaiseksi, lisäksi vielä editointi en erittäin hidasta kun kuvaa HD-laatuisena, pitäisi hankkia lisää potkua tietokoneeseen. Muutamia pätkiä voi katsella Youtube profiilistani: http://www.youtube.com/user/Jargonfi

Viikon päästä luvassa kesän kohokohta kun Neste Ralli ajellaan Jyväskylän seudulla, mukana useita suomalaisia eri luokissa mm. legenda Juha Kankkunen WRC:llä. Erityisesti odotan miten kovaa kamppailua käydään N/S2000 luokissa, viivalla useita kovia nimiä sekä suomalaiset haastajat. Pätkien varressa tulee vietettyä tiiviisti aikaa torstaista lauantaihin jonka jälkeen vielä sunnuntaina pyörähdys Suomenlahden eteläpuolelle, rankka reissu luvassa siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti